Bakterinin yapısını inceleyerek özelliklerini tespit edip diğer mikro-organizmalarla ilgili araştırma çalışmalarını yürüten, endüstriyel tıbbi ve diğer konulara ait pratik uygulamaları geliştiren kişidir.
Tüm bunlara ek olarak : Bakteriyolog işletmenin çalışma prensiplerine paralel olarak , araç, gereç ve ekipmanları aktif bir şekilde kullanarak, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Bakteri ve diğer organizmaların kültürlerini incelemek,
b) Maddeleri birbirinden ayırmak için analiz, test ve deneyler yapmak,
c) Yeniden üretme ve büyümelerine mani ve yardımcı olan durumları belirlemek,
d) Bitki, hayvan ve mikro-organizmaların ve ölü organik madde üzerinde yaşayan dokular üzerindeki hareketleri ve değişiklikleri incelemek,
e) Asit, alkol, enzim ve oluşturulan diğer maddelerin kimyasal durumlarını tespit etmek,
f) Süt ürünleri ve diğer yiyeceklerin tat ve korunması, yeni veya ileri metotlarla aşı ve antibakteriyel serumlarla hastalığın tedavi edilmesi ve endüstri, tarım, tıp ve diğer alanlarda pratik uygulamaların gelişmesi için çalışmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder